Известие

Collapse
No announcement yet.

Усилвател на антената 156 98г

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Усилвател на антената 156 98г

Привет.
    Първо да обясня проблема: монтирах си СД Кларион и радиото никакво го няма, не хваща никаки станции дори в града. Днес реших да се занимая по-подробно с проблема, изкарах схемата на буксите и на плеърчето, всичко си е наред, кабелите са свързани правилно, издърпах преходника на антената и о изненада - радиото си проработи. Забелязах, че като изолирам масата от антената значително се подобрява качеството на сигнала, радиото си намира станции (е далеч не идеално, ама ги намира), което ме навежда на мисълта, че усилвателя е сдал багажа. Като прекъсна масата просто го изключвам. Има и един червено - зелен кабел за захранване на усилвателя, ама не ми се занимаваше да разглабям буксата.
    Въпросът ми е как се разглабя кората на задна дясна колона - за да стигна до тая проклетия наречена усилвател. Интересува ме от къде да започна така, че да не я потроша?
    Въпросната уйовина подлежи ли на ремонт?
    Алфа 156 1,8ТС 1998г

Усилвателя е в багажника между двете тонколони !

Comment

Първоначално публикувано от iwo156 Покажи съобщение
      Сигурен ли си в това? Ти разглабял ли си го?
      Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Я обеснете за този усилвател подлежили на ремонт или пък колко струва нов по-мощен , че определно антената на 156 е доста слаба.
        Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Можеш да провериш дали са ти здрави 2та най-горни "реотана" на задното стъкло, това ти е антената. Ако са здрави, което ме съмнява малко понеже по автомивките обичат да търкат където трябва и не трябва с каквото им падне, та чак тогава търси проблема в усилвателя. Аз преди време като си слагах стикера ма задния прозорец, единия реотан го закачих с макетното ножче и оттогава радиото ми малко окуця, в града хваща ама извън града е малко мъка. Ако в това е проблема, има разни лакове точно за този проблем, но са към 30лв.
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Здрави са си, първо това проверих. Както писах по-горе след като изолирах масата нещата се пооправиха. Явно усилвателя прави проблеми. Сега си е като антена без усилвател. Просто му прекъснах захранването
            Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Ваденето със сигурност е чеп, поразгледай из обявите, може да намериш усилвател, дори да се уговориш ако не стане да го върнеш, или дори сам да си го свалиш тъкмо няма да счупиш някоя щипка на твоята кола. Всичко е договорки колега. Успех.
              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

Първоначално публикувано от iwo156 Покажи съобщение
                Не!
                Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Е моят е там

Comment

да не го бъркаш със корпуса на стоп светлините ? Антенен кабел ли влиза в кутията?
                    Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
                      Не!
                      Ми къде е?
                      sigpic Alfasud/156 1.8ex
                      156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                        Ми къде е?
                        В лявата колонка на задния прозорец, според производителя доколкото си спомням, но не ми се е налагало да го търся все още.

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                          В лявата колонка на задния прозорец...
                          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                          Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                          Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                          Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Първоначално публикувано от nblagoev Покажи съобщение
                            И до него се стига като свалиш кората в багажника ли?
                            Alfa Romeo 1.8 TS `98
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                              И до него се стига като свалиш кората в багажника ли?
                              Не, само страницата на колонката в такъв случай.
                              sigpic Alfasud/156 1.8ex
                              156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Working...
                              X